Her kommer litt info om kursene våre, som det er fint du leser før første kursgang.
Viktige beskjeder
- Møt opp i god tid
- Nye kursdeltakere som ikke har årskort, får inngangschip til kurs ved oppstart.
- Chip skal leveres tilbake når kursdeltakeren slutter på kurs eller byttes inn ved endret kursdag/kurstid.
- Ved mistet chip faktureres 250,-
Til kursdeltaker
- Alle skal dusje og vaske seg med såpe – uten badetøy!
- De som har langt hår, skal bruke strikk eller badehette
- Vi går sakte på land og svømmer fort i vann
- Svømmebriller: Dykkemasker som dekker nesa er ikke tillatt. Svømmebriller er ikke tillatt på hval og skilpadde, men fra pingvin.
Til foresatte
Foto/Videoforbud: Det er ikke lov å ta bilder/video av kursdeltakere/instruktører. Dette gjelder også egne barn i kurstiden.
- Fremsnakk badeopplevelsen/kurs/instruktørene til barnet. Vi vet at barn speiler sine voksne trygghetspersoner.
- Cafè-området er forbeholdt de som ønsker å kjøpe noe i cafeen.
- Er det noe jeg/vi bør vite om barnet ditt, så ikke nøl med å ta kontakt. Dette gjelder selvfølgelig også ved spørsmål eller andre henvendelser.
- Mail: mariann@drammensvommeklubb.no
- Mob: 46628255
Foresatte nybegynnerkurs:
Alle foresatte får være med inn i bassengområdet på nybegynnerkurs første kursgang. Etter dette ønsker vi at foresatte venter utenfor.
Men: vi vet barn er forskjellige og har forskjellig behov – så trenger barnet ditt at du er med litt utover dette, så gjør vi selvfølgelig det, også jobber vi oss mot målet om at du venter utenfor bassengområdet – ta kontakt med leder for svømmeopplæringen, Mariann, for å avtale dette.
Foresatte videregående kurs:
Dere har anledning til å vente på tribunen, cafèområdet -hvis dere ønsker å kjøpe noe, eller ved andre oppholdssteder. Dere skal ikke være på bassengkanten.
Betalingsperioder
Våre betalingsperioder strekker seg stort sett mellom 4-6 uker, avhengig av hvordan det faller ut med fridager etc. Hver mnd får du en mail fra kursansvarlig sendt via tryggivann.no med kursplass for neste betalingsperiode/mnd. Når du mottar denne mailen er det viktig at du betaler innen fristen. Etter fristen er utgått vil kursplassen bli tilgjengelig for de som står på venteliste. Du bekrefter/betaler kursplassen ved å logge inn på tryggivann.no, meny, bekreft plass. Trykk så på kurset og da kommer du rett til nettbetaling eller vipps.
Gi beskjed til Mariann dersom dere ikke ønsker å være med videre.
Kontinuerlig opprykk
Hos oss har vi kontinuerlig opprykk, så når kursdeltakeren klarer alle delmålene på kurset hen går (uavhengig hvor i/hvilken betalingsperiode vi er), blir hen flyttet videre til neste nivå. Hvis dette innebærer bytte av dag eller klokkeslett tar kursansvarlig kontakt med dere. Opprykk fra selunge (nybegynnerkurs i terapibassenget) til sel2 (videregåendekurs i 25m. bassenget) gjøres etter hospiteringsrunde på sel2, slik at vi sikrer at barna er klare for 10 min ekstra treningstid i stort basseng og kaldere vann.
Vi vet at barn lærer best når de har det gøy! Vi har derfor mange lek-baserte øvelser som jobber opp mot et delmål eller direkte med et delmål. Så når du ser lek, aktive barn, glade ansikter og mye vannglede – så må du huske på at dette er planlagte og bevisste øvelser vi jobber med for å kunne nå delmålene på de ulike nivåene.
Rabatter for DSK-kursdeltakere
Inngangsbillett på drammensbadet til bading før/etter kursgang. 100,- for voksen og 50,- for barn.
25% rabatt i Badebutikken til drammensbadet ved fremvisning av gyldig chip.
Opplæringsstigen
DSK følger opplæringsstigen til Norges svømmeskole – Norges svømmeforbund. Vi har et håp om at mange vil fortsette med svømmetrening på treningspartiene våre etter svømmeopplæring, men vi vet jo at ikke alle hverken har en drøm eller ønske om å bli aktive svømmere. Det vi er opptatt av er at ALLE lærer seg riktig teknikk fra starten, slik at alle kan svømme så langt som mulig, til minst mulig anstrengelse: da må vi ha riktig teknikk.
1. Nybegynnerkurs – i terapibassenget
Hval
Her jobber vi med å bli trygg i og under vann. Vi skal lære å dykke med åpne øyne, dykke etter ringer på bunn, både fra vann og land og vi skal lære å svømme mellom bena på en partner.
Skilpadde
Etter hval-kurset er vi trygge i vannet, og vi skal nå jobbe med flyt. Vi skal lære å flyte på rygg og mage med linjehold, rotasjon fra mage til rygg og oppdrift.
Pingvin
På dette kurset har vi allerede lært å flyte med linjehold, nå skal vi lære å gli med linjehold mage og rygg, vi skal lære crawlbeinspark, og vi skal lære å gli med crawlbeinspark og rotasjon i linjehold. Vi vet at noen barn kan synes det er litt vanskelig med rette beinspark. Vi oppfordrer dere derfor til å øve på dette hjemme også; gå på tærne med strake ben, sitt på en stol eller sengekanten og øv på å strekke ben og rister (ballerinabein) og la bena gå rymisk opp og ned.
Selungen
På dette kurset skal vi få med armene på det vi lærte på pingvin, slik at vi lærer grovmotorisk crawl og ryggsvøm. I Crawl skal vi lære oss pusteteknikk på siden og i ryggsvøm skal vi lære oss rytmisk pusting. I tillegg skal vi jobbe med sculling for å få en bedre vannfølelse. Vi skal også lære glistup. På selungenkursene vil vi bruke noe av kurstiden i 25m. bassenget, da dette både er mer gunstig mtp innlæring av stup, men også for å forberede oss til neste nivå som er videregåendekurs i 25m.bassenget. Det er også viktig å merke seg at delmålene på selungen er mye større og mer omfattende enn delmålene på tidligere kurs – vi må derfor beregne lengre opplæringstid på dette nivået.
2. Videregående kurs – 25m.bassenget
På videregående kurs får kursdeltakerne mulighet til å delta på rekruttstevner. Dette er første møte med konkurransebasert svømming, men på lavterskelnivå. Dette er inspirerende, lærerike og morsomme stevner – ingen blir disket og alle får deltakerpremie.
Sel
Sel kurset er delt inn i 2 nivåer. Sel 2 og Sel1. Her skal vi jobbe videre med finteknikken til crawl, ryggsvøm og sculling, i tillegg til start og vendinger– slik at vi blir skikkelig gode på dette.
Sel 2
Dette er det første kurset i stort/dypt basseng. Her skal vi jobbe videre med finteknikken til crawl og ryggsvøm.
Delmål:
- Kunne, etter fraspark fra veggen, utføre 10m sculling på mage med hendene foran hodet, og deretter rotere over til ryggliggende, for å gjøre 10m sculling på rygg med hendene ved hofta
- Kunne svømme 10m «supermann» på høyre side, rotere ved hjelp av ett armtak, og deretter svømme 10m «super-mann» på venstre side
- Kunne, etter fraspark fra veggen, svømme 25m crawl «overlapp» med plate/ring/nuddel (flytepinne/pølse), med pusting
- Kunne, etter fraspark fra veggen, svømme 25m crawl, ta en saltovending, med fraspark på ryggen
Sel 1
Her fortsetter vi med resten av delmålene til selmerket.
Delmål:
- Kunne svømme 25m rygg hvor fremdriftsfasen utføres med «engletak» (taket utføres som når man lager engler i snøen), framføring over vann
- Kunne utføre en ryggstart, gli under vann, svømme 10m rygg beinspark, og deretter 10m ryggsvømming
- Kunne utføre vending i rygg og crawl, hvor man svømmer minimum 5m inn mot vegg og 5m ut fra vegg i god linjeholdning
- Kunne stupe fra stående stilling, svømme 25m crawl, ta en saltovending, og deretter svømme 25m rygg
Sjøløven
På dette kurset skal vi lære brystsvøm og bølgebevegelsen til butterfly. Og her er det verdt å merke seg at brystsvøm-teknikken ikke kan sammelignes med det jeg – og mange med meg, lærte på skolesvømmingen på 90-tallet. Linjehold (som vi lærte på skilpadde), gli (som vi lærte på pingvin) og rytmisk pust (som vi lærte på selunge) er grunnleggende elementer for å få til riktig teknikk på brystsvøm.
Delmål:
- Kunne svømme 10m brystbeinspark med fotbladene vinklet ut (med plate eller annet flytemiddel)
- Kunne svømme 10m brystarmtak med pusting (med nuddel/flytepinne/pølse under brystet)
- Kunne svømme 15m bryst, med gli mellom armtak og beinspark
- Kunne utføre 10m delfinbevegelse på mage i vannflaten, med armer langs siden og strukket foran hodet
- Kunne svømme 10m en-arms butterfly med 4 butterflybeinspark pr armtak (syklus)
- Kunne utføre åpen vending i bryst, hvor man svømmer minimum 5m inn mot vegg og 5m ut fra vegg i god linje-holdning
Delfin
Her jobber vi videre med bølgebevegelsen og får med armer og pusteteknikk slik at vi lærer butterfly.
Delmål:
- Kunne utføre 8 butterflybeinspark under vann med god linjeholdning
- Kunne utføre 3 butterflybeinspark under vann for deretter å svømme butterfly uten pust, totalt 10m
- Kunne svømme 15m brystbeinspark med delfinbevegelse, hvor fotbladene er vinklet ut gjennom hele sparket (med plate eller annet flytemiddel)
- Kunne svømme 25m bryst med delfinbevegelse, grovkoordinert
Hai
På Hai-nivået har man fokus på medleysvømming. Dette oppsummerer de ferdigheter og teknikker man har lært på de foregående nivåene. Medleysvømmingen setter sammen de fire svømmeartene i rekkefølgen butterfly, rygg, bryst og crawl. På dette nivået skal deltakerne videreutvikle undervannssvømmingen, startene og vendingene. I tillegg repetisjon fra tidligere nivåer.
Delmål:
- Kunne svømme 10m butterfly, utføre korrekt vending, og deretter svømme 10m rygg
- Kunne svømme 10m rygg, utføre korrekt åpen vending, og deretter svømme 10m bryst
- Kunne svømme 10m bryst, utføre korrekt vending, og deretter svømme 10m crawl
- Kunne utføre en crawlvending (salto) hvor man svømmer minimum 5m inn mot vegg og 5m ut fra vegg med god linjeholdning
- Kunne utføre en ryggvending (salto) hvor man svømmer minimum 5m inn mot vegg og 5m ut fra vegg med god linjeholdning
- Kunne utføre start fra pall, med korrekt startprosedyre, og fin overgang inn i svømmearten
- Kunne utføre ryggstart, med korrekt startprosedyre, og fin overgang inn i svømmearten
- Kunne svømme 100m medley (eller 4 lengder i 12,5m basseng)
Når kursdeltakeren har gjennomført alle delmålene på Hai er opplæringen gjennomført og dere får tilbud om opprykk til konkurransepartiet K4.
Vel møtt 😊
Vi streber hele tiden etter å bli bedre; og dette er lettest å gjøre noe med hvis vi får tilbakemeldingene direkte til oss.
Mvh
Mariann Nordholm
Leder for svømmeopplæringen
Drammen svømmeklubb