Rutiner for påmelding til stevner i DSK

Dette er klubbens rutiner for hvordan du melder på svømmere til stevne, og for å unngå unødvendig ekstraarbeid er det viktige at foreldre og svømmere følger disse.

 • Oppmann/foreldrekontakt sender ut invitasjon med intern svarfrist til sine grupper. Svømmere/foreldre diskuterer hva svømmer ønsker å svømme og sender tilbake til trener god tid innen fristens utløp.

  • Stevner som klubben skal delta på står på klubbens nettside «Årshjul».
  • Dere får invitasjon til stevner som står oppført i Årshjulet.
 • Trener ser gjennom ønsker og gjør evt. justeringer.

  • B/C gruppa

   • Trener har siste ord på hva svømmer bør delta på og sender inn samlet påmelding fra sin gruppe til oppmann innen intern påmeldingsfrist.
   • Om du ikke er enig med trenerens avgjørelse kan du diskutere med treneren evt. få en begrunnelse fra treneren.
   • Treneren kjenner utøveren best i sammenheng fysikk, utholdenhet, etc.
  • A gruppa

   • Utøverne drøfter ønskene sine med trener, så sender utøverne påmelding til oppmann innen intern påmeldingsfrist.
 • Oppmann samler alle påmeldinger fra klubben og sender et utkast før fristens utløp til trenere og foreldrekontakt, som sender videre til foreldre. Deretter sender oppmann påmeldingen til arrangør.

 • Når trenere/foreldre oppdager feil skal det meldes til oppmann med en gang. Oppmann tar kontakt med arrangør for å ordne opp i dette som talsmann for klubben.

 • Foreldre skal ikke ta kontakt med arrangør for endringer, påmeldinger eller etteranmeldinger. Det skal alltid gå via trener/oppmann. På stevnedagen: Ta kontakt med lagleder.

 • Påmeldinger er bindende. Strykning etter utgått påmeldingsfrist er mulig, men startkontingent må betales uansett. Unntak er ved sykdom eller eksamen (når utøveren blir tatt ut til eksamen etter påmeldingsfrist).

 • Påmelding til stevner som ikke står i Årshjul/terminliste (gjelder primært A gruppa)

  •  Oppmann sender ikke ut invitasjon uten oppfordring fra trener. Utøverne og trener snakker sammen om ønsket stevne og øvelser, så sier utøverne fra om det aktuelle stevnet til oppmann samt påmeldinger.

  • Påmeldinger må sendes til oppmann minst 2 dager før fristens utløp hvis oppmann ikke har satt opp annen frist.

  • Invitasjon til stevner kan lastes ned fra  medley.no - velg Terminliste - velg År/måned og klikk på søk. Når du finner det aktuelt stevnet klikk på «Innb.» (3. kolonne fra høyre) så får du opp innbydelsen. Hvis dette mangler er ikke innbydelsen lagt ut enda. Om dere har problem med nedlastingen, send mail til oppmann om ønsket stevneinnbydelse.

 • C-gruppe svømmere som ønsker å delta i approberte stevner.

  • Hvis det er første gang barnet ønsker å delta i approberte stevner, snakk med treneren om ønsket, så sender du info til foreldrekontakt for rekrutt og oppmann.

  • Mailen skal inneholde barnets fullstendig navn og fødselsdato, Si også fra om barnet har lisens for inneværende år eller ikke.

  • Uten gyldig lisens kan ikke barnet delta på approberte stevner.

  • NB! lisensen må betales av foreldre før stevnestart. Oppmann legger foreldrenes mailadresse i adresseboken og sender heretter ut invitasjon til approberte stevner. Snakk med treneren og bli enige om øvelser først før påmeldingen sendes direkte til oppmann for A gruppa.

 • Vi ønsker å ha en samlet svømmegruppe på utvalgte rekruttstevner.

  • Dersom C-svømmere ønsker å delta på rekruttstevner utenom Årshjul/terminlisten så snakk med treneren om eventuell stevnedeltakelse, men bare på stevner som ikke arrangeres samtidig med stevner i DSKs terminliste.

 

Mailadresser per des.2016:

Oppmann for C gruppa: Brit Hveding  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Foreldrekontakt for B gruppa: Aina Olaussen   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oppmann for A gruppa: Kjersti Heggehougen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Tomasz Sobek trener for B/C gruppa primært:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ronny Skaalien hovedtrener – trener for A gruppa primært:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

 

Andre viktige ting:

 • Stevnekontingent og andre utgifter knyttet til stevner (f.eks. overnatting, mat, etc.) blir etterfakturert kvartalsvis til hver enkelt.
 • Klubbklær: klubben selger ikke klubbklær. Klærne kan bestilles hos Sport1(Trisport) ved Gulskogen senter. Der kan du velge sortiment og prøve riktig størrelse, bestille trykk med riktig navn og klubblogo.
 • Oppfordring til foreldre: bli medlem i DSK! Årsmøtet er klubbens øverste organ og avholdes i mars. For å være stemmeberettiget på årsmøtet, må en være medlem og over 15 år. Vi oppfordrer alle foreldre til å bli medlem slik at flest mulig kan bli med på å påvirke klubbens drift, fremtid, utvikling, fremme dine ideer og å gjøre klubben bedre for barna.

Litt om begrepene:

Terminliste og stevner:

Terminliste

Hvert år utarbeides en terminliste over alle klubbens aktiviteter. Denne kan du finne på www.drammensvommeklubb.no  / Årshjul, men den blir også sendt ut på e-post fra oppmann/foreldrekontakt – sett av stevnedagene i kalenderen med en gang.

 

Lær mer om stevner her : Informasjon om konkurranser og stevnetyper

 

Lisens

Merk: det er Drammen Svømmeklubb som ordner opp med lisens, betalingsblankett blir sendt ut til foreldrene for betaling. De som har ikke lisens fra før må sende melding til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Mer informasjon om lisen og forsikring på svomming.no : Lisens 2017 på NSF's sider

 

 

 • Alle svømmere i Drammen svømmeklubb , DSK, skal ha rødt adgangstegn for å komme inn og ut til treningene. Adgangstegnet får de i resepsjonen på Drammensbadet, hvor det blir registrert med bilde og navn. Adgangstegnet gjelder ikke for besøk på badet utenom trening, er personlig og kan ikke lånes ut til andre. Adgangstegnet må oppdateres hvert år.
 • Dersom forsatte ønsker å følge med inn under trening kan dere be om å få besøksbillett i resepsjonen. Dette er en fin mulighet for å se hvordan treningene forgår og å møte andre foresatte. Trenerne kan bli kjent med dere og om man har spørsmål kan de tas opp her.
 • Treningstøy og bag kan prøves og bestilles hos Intersport på MAXI senteret ved Drammenshallen. Klubbfargene er svart og hvitt og Intersport har et stativ med DSKs utvalgte modeller. Si fra hva slags navn eller initialer dere vil ha på ved bestilling. Dere er ikke pålagt å bruke DSK treningstøy, men det er svært viktig for lagfølelsen, spesielt på stevner.
 • Ved kjøp av svømmeutstyr i resepsjonen på Drammensbadet får der 25% avslag ved fremvisning av det røde adgangstegnet.
 • Svømmehetter selger klubben selv. Svømmerne kan trene uten, men alle med langt hår må bruke hårstrikk.
 • Treningsavtale på Drammensbadet; Alle foresatte får tilbud om treningsavtale (trening i trimrom og/eller svømming) til redusert pris. Oppgi at dere kommer fra DSK og svømmerens navn.
 • Dugnadsinnsatsen er i hovedsak å delta som funksjonær ved stevnearrangering. DSK arrangerer sammen med Lier SK et stort langbanestevne (= 50m basseng) i april hvert år. Alle læres opp i den oppgaven de settes til på forhånd og jobber sammen med noen som har vært med tidligere. DSK har også hatt ansvaret for å arrangere Nordisk Ungdomsmesterskap og NM de siste årene på vegne av Norges Svømmeforbund. Dette mye jobb, men gir penger til klubben, er samlende og inspirende når alt er overstått og gratulasjoner og rosende ord hagler fra deltakere og NSF. DSK har bygget opp en kompetanse som er mye verdt og vil gjøre det enda greiere å gå i gang neste gang.
 • Dommer i svømming. DSK bruker en flott svømmehall og trenger flere dommere for å kunne gjennomføre stevner. i dag må vi låne dommere fra resten av Buskerud krets eller omkringliggende kretser. For at svømmestevnene skal bli attraktive for de aktive, er det viktig at vi har en dommerstand som skaper tillit. Dommernes viktigste oppgave er å sørge for at alle konkurrerer under like forhold og at ingen deltager får en uberettiget fordel fremfor de andre.Dette er ikke vanskelig og det går helt greit å ta dommerkurs uten å ha noe kjennskap til svømming fra før, aldersgrense er 14 år. Det blir morsommere på stevnene når dere kan litt om teknikk og er i stand til å diskutere svømming med egne barn. Kursavgiften betales av klubben.
 • Nettsteder verd et besøk
 1. www.drammensvommeklubb (DSK hjemmeside)
 2. www.medley.no (oversikt over alle norske stevner, svømmere, dommere osv)
 3. www.klubben.no (nettbutikk for svømmere, DSK har avtale her)
 4. www.svomming.no (Norges Svømmeforbund)

Stevner

Det er to typer svømmestevner, Rekruttstevner og Approberte stevner.

Stevnedeltakelse er frivillig, men anbefales sterkt.

Rekruttstevner

Rekruttstevner er stevner hvor de nyeste svømmerne (uavhengig av alder oppad) kan få stevne erfaring. Vi deltar på stevner i Buskerud svømmekrets: Lier, Øvre og Nedre Eiker, Modum, Kongsberg og Gol. Rammene er som ved approberte stevner med dommere og tidtaking, men ingen disking eller rangering og alle får deltakerpremie. Svømmeren kan selv velge om de vil stupe eller starte i vannet. Ved å delta på stevner får svømmerne bedre forståelse for det de gjør på treningene og hvorfor det er viktig å lære riktig teknikk i de ulike øvelsene – i tillegg til gleden ved å mestre det. Hvem som skal delta på stafettlag bestemmes av treneren seinest underveis i stevnet, men helst før. Vi pleier å melde på lag dersom det er nok svømmere med, og de som vil får være med dersom det er mulig.

De aller fleste er med på rekruttstevner et år eller to, eller til de er trygge nok til å delta på approberte stevner. Rekruttsvømmerne bør ha med seg voksne eller i alle fall ha noen på stevner som har ansvaret for dem.

Approberte stevner 

Approberte stevner er svømmestevner arrangert etter Norges Svømmeforbunds regler hvor det er rangering, premiering til de beste og man kan diskes dersom man gjør feil. Disking er det som skremmer mange, men det betyr bare at de ikke får registrert den tiden de svømmer på denne gangen fordi de har tjuvstartet eller gjort noe annet feil i forhold til svømme arten det konkurreres i. Svømmere stoppes ikke underveis dersom de diskes i en øvelse, det blir gitt beskjed etterpå med forklaring for hvorfor. Som i all idrett må man betale lisens for å være forsikret ved deltakelse på approberte stevner. Deltakere på approberte stevner blir nokså selvgående etter hvert, men behovet for at noen er med og ser på er fortsatt der J.

 

Generelt

Det er trener med fra DSK på stevner i tillegg til at vi har lagleder, som er en av foreldrene. Å være lagleder består i å møte på lagledermøtet, som pågår mens svømmerne varmer opp (innsvømming). Her opplyses fra hver enkelt klubb eller arrangør om det er endringer i påmeldingene. Beskjeder videreformidles til de andre fra DSK og trener. Resten av stevnet er man hovedansvarlig/”foresatt” for svømmerne under stevnet, noe som også kan fordeles på alle. Noen svømmere trenger påminnelse om at de snart skal svømme osv, men dette lærer de snart å holde rede på selv. Denne oppgaven kan løses på flere måter, men at noen møter på lagledermøtet er viktig.

 

Stevneinvitasjoner vil komme på mail. For rekruttene vil det også av og til deles ut papirkopier på trening. I DSK har vi felles påmelding ved stevner. Dvs. at dere melder på til mailadressen som er oppgitt når stevneinvitasjonen sendes ut – innen oppgitt frist. Info om hvilket stevne det gjelder, navn på svømmer, fødselsår, og hvilke øvelser må oppgis hver gang.

 

Når fristen er ute legges alle deltakere inn i et program vi bruker for stevnepåmelding. De som har deltatt tidligere får påført sine tidligere tider ved påmeldingen. Stevne arrangøren setter opp heat hvor de som ikke har tider svømmer først, så blir svømmerne fordelt etter påmeldte tider slik at de alltid svømmer sammen med noen som er omtrent like raske. Et heat er gruppen svømmere som starter samtidig i en øvelse og antallet varierer med hvor mange baner det er i bassenget. Antall heat varierer med hvor mange påmeldte svømmere man har. Jenter og gutter svømmer i atskilte heat på approberte stevner. På rekrutt stevner kan jenter og gutter svømme i samme heat.

Grasrotandelen

Ullmax

© 2017 Drammen Svømmeklubb All Rights Reserved. Designed By Ltheme.com

Vi har 118 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Free Joomla! template by L.THEME