Info til nye svømmere og foresatte

• Alle svømmere i Drammen svømmeklubb , DSK, skal ha rødt adgangstegn for å komme inn og ut til treningene. Adgangstegnet får de i resepsjonen på Drammensbadet, hvor det blir registrert med bilde og navn. Adgangstegnet gjelder ikke for besøk på badet utenom trening, er personlig og kan ikke lånes ut til andre. Adgangstegnet må oppdateres hvert år.
  • Dersom forsatte ønsker å følge med inn under trening kan dere be om å få besøksbillett i resepsjonen. Dette er en fin mulighet for å se hvordan treningene forgår og å møte andre foresatte. Trenerne kan bli kjent med dere og om man har spørsmål kan de tas opp her.
  • Treningstøy og bag kan prøves og bestilles hos Intersport på MAXI senteret ved Drammenshallen. Klubbfargene er svart og hvitt og Intersport har et stativ med DSKs utvalgte modeller. Si fra hva slags navn eller initialer dere vil ha på ved bestilling. Dere er ikke pålagt å bruke DSK treningstøy, men det er svært viktig for lagfølelsen, spesielt på stevner.
  • Ved kjøp av svømmeutstyr i resepsjonen på Drammensbadet får der 25% avslag ved fremvisning av det røde adgangstegnet.
  • Svømmehetter selger klubben selv. Svømmerne kan trene uten, men alle med langt hår må bruke hårstrikk.
  • Treningsavtale på Drammensbadet; Alle foresatte får tilbud om treningsavtale (trening i trimrom og/eller svømming) til redusert pris. Oppgi at dere kommer fra DSK og svømmerens navn.
  • Dugnadsinnsatsen er i hovedsak å delta som funksjonær ved stevnearrangering. DSK arrangerer sammen med Lier SK et stort langbanestevne (= 50m basseng) i april hvert år. Alle læres opp i den oppgaven de settes til på forhånd og jobber sammen med noen som har vært med tidligere. DSK har også hatt ansvaret for å arrangere Nordisk Ungdomsmesterskap og NM de siste årene på vegne av Norges Svømmeforbund. Dette mye jobb, men gir penger til klubben, er samlende og inspirende når alt er overstått og gratulasjoner og rosende ord hagler fra deltakere og NSF. DSK har bygget opp en kompetanse som er mye verdt og vil gjøre det enda greiere å gå i gang neste gang.
  • Dommer i svømming. DSK bruker en flott svømmehall og trenger flere dommere for å kunne gjennomføre stevner. i dag må vi låne dommere fra resten av Buskerud krets eller omkringliggende kretser. For at svømmestevnene skal bli attraktive for de aktive, er det viktig at vi har en dommerstand som skaper tillit. Dommernes viktigste oppgave er å sørge for at alle konkurrerer under like forhold og at ingen deltager får en uberettiget fordel fremfor de andre.Dette er ikke vanskelig og det går helt greit å ta dommerkurs uten å ha noe kjennskap til svømming fra før, aldersgrense er 14 år. Det blir morsommere på stevnene når dere kan litt om teknikk og er i stand til å diskutere svømming med egne barn. Kursavgiften betales av klubben.
  • Nettsteder verd et besøk
  1. www.drammensvommeklubb (DSK hjemmeside)
  2. www.medley.no (oversikt over alle norske stevner, svømmere, dommere osv)
  3. www.klubben.no (nettbutikk for svømmere, DSK har avtale her)