DSK Stevnerutiner

 

Rutiner for påmelding til stevner i DSK

Klubbens rutiner for hvordan du melder på svømmere til stevne, og disse er det viktige at foreldre og svømmere følger.

 • Oppmann/foreldrekontakt sender ut invitasjon med intern svarfrist til sine grupper. Stevner som klubben skal delta på står på klubbens nettside «Årshjul». Dere får invitasjon til stevner som står oppført i Årshjulet.
 • Svømmere/foreldre diskuterer hva svømmer ønsker å svømme og sender tilbake til trener god tid innen fristens utløp.
 • Trener ser gjennom ønsker og gjør evt. justeringer. B gruppa: Trener har siste ord på hva svømmer bør delta på og sender inn samlet påmelding fra sin gruppe til oppmann innen intern påmeldingsfrist. Om du ikke er enig med trenerens avgjørelse kan du diskutere med treneren evt. få en begrunnelse fra treneren. Treneren kjenner utøveren best i sammenheng fysikk, utholdenhet, etc. A gruppa: utøverne drøfter ønskene sine med trener, så sender utøverne påmelding til oppmann innen intern påmeldingsfrist.
 • Oppmann samler alle påmeldinger fra klubben og sender et utkast før fristens utløp til trenere og foreldrekontakt, som sender videre til foreldre. Deretter sender oppmann påmeldingen til arrangør.
 • Når trenere/foreldre oppdager feil skal det meldes til oppmann med en gang. Oppmann tar kontakt med arrangør for å ordne opp i dette som talsmann for klubben.
 • Foreldre skal ikke ta kontakt med arrangør for endringer, påmeldinger eller etteranmeldinger. Det skal alltid gå via trener/oppmann. På stevnedagen: Ta kontakt med lagleder.
 • Påmeldinger er bindende. Strykning etter utgått påmeldingsfrist er mulig, men startkontingent må betales uansett. Unntak er ved sykdom eller eksamen (når utøveren blir tatt ut til eksamen etter påmeldingsfrist).
 • Påmelding til stevner som ikke står i Årshjul/terminliste (gjelder primært A gruppa): Oppmann sender ikke ut invitasjon uten oppfordring fra trener. Utøverne og trener snakker sammen om ønsket stevne og øvelser, så sier utøverne fra om det aktuelle stevnet til oppmann samt påmeldinger. Påmeldinger må sendes til oppmann minst 2 dager før fristens utløp hvis oppmann ikke har satt opp annen frist. Invitasjon til stevner kan lastes ned fra  - velg Terminliste - velg År/måned og klikk på søk. Når du finner det aktuelt stevnet klikk på «Innb.» (3. kolonne fra høyre) så får du opp innbydelsen. Hvis dette mangler er ikke innbydelsen lagt ut enda. Om dere har problem med nedlastingen, send mail til oppmann om ønsket stevneinnbydelse.
 • Rekrutter som ønsker å delta i approberte stevner. Hvis det er første gang barnet ønsker å delta i approberte stevner, snakk med treneren om ønsket, så sender du info til foreldrekontakt for rekrutt og oppmann. Mailen skal inneholde barnets fullstendig navn og fødselsdato, Si også fra om barnet har lisens for inneværende år eller ikke. Uten gyldig lisens kan ikke barnet delta på approberte stevner. NB! lisensen må betales av foreldre før stevnestart. Oppmann legger foreldrenes mailadresse i adresseboken og sender heretter ut invitasjon til approberte stevner. Snakk med treneren og bli enige om øvelser først før påmeldingen sendes direkte til oppmann for A gruppa.
 • Vi ønsker å ha en samlet svømmegruppe på utvalgte rekruttstevner. Dersom Rekrutter ønsker å delta på rekruttstevner utenom Årshjul/terminlisten så snakk med treneren om eventuell stevnedeltakelse, men bare på stevner som ikke arrangeres samtidig med stevner i DSKs terminliste.

Mailadresser per jan. 2016::

Oppmann for rekrutt: Brit Hveding  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

Foreldrekontakt for B gruppa: Aina Olaussen   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Oppmann for A gruppa: Kjersti Heggenhougen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Manuel Candiotto  trener  for  rekrutt/B gruppa primært:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Ronny Skaalien hovedtrener – trener for A gruppa primært:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Stevnerutiner:

 • Oppmøte: kom i tide til stevnet, minst 15 minutter før innsvømmingen starter så du har god tid å skifte, etc. hvis ikke annen beskjed er gitt.
 • Oppvarming/innsvømming før konkurranse er viktig. Du kan prøve bassenget, øve på vendinger, følge trenerens oppvarmingsprogram.
 • Anbefalt utstyr: treningsdress, T-skjorte, joggesko, sokker, minst to badedrakter/bukser – avhengig av antall øvelser, badehetter minst to for å ha reserve, svømmebriller minst to – en reserve, minst 2 håndklær, drikkeflaske, matpakke.
 • Klær: det er viktig å ha med seg nok klær for å holde seg varmt under hele stevnet for å unngå stive muskler og dårlige prestasjoner. Hvis det er lenge mellom øvelsene skift til tørr badedrakt/bukse eller tørk deg godt og ta på treningsdress, sokker, joggesko. Husk lue og skjerf så snart det er litt kaldt ute.
 • Mat: Spis skikkelig frokost før du drar hjemmefra og ta med deg en god matpakke som kan bestå av grove brødskiver med ost, skinke eller andre pålegg, pastasalat, frukt, nøtter, etc. Drikk vann eller svak saft. Vent med kaker, søtsaker, brus etter siste øvelsen er over!
 • Kjøring: privat kjøring til nærliggende stevner uten overnatting. Det er ikke alltid at foreldre kan delta/kjøre barnet sitt til stevne. Ved problemer med transport vennligst ta kontakt med foreldrekontakt som kan arrangere samkjøring.
 • Under stevnet:
  • Kjøp heatlister og følg med underveis i stevnet.
  • Svømmeren må møte opp til start i god tid.
  • Unngå å bruke mobil/nettbrett under stevnet, følg heller med på de andre svømmerne, hei på deltakere, snakk sammen. Gjelder alle, både utøvere og foresatte.
  • Det er fint om foreldrene kan sitte samlet i stevnehallen.
  • Etter stevnet: ros barnet, gi positive tilbakemeldinger. Om barnet har perset men ikke oppnådd premie: perset du, du er flink, det er dette som er viktig ikke premien, ikke sammenlign deg med andre. Ikke pers: du har gitt alt, du er flink, men ingen kan perse hver gang, det blir bedre neste gang. Gi aldri negativ tilbakemelding eller kritiser!  Det er trenerens oppgave å evaluere og å gi konstruktiv tilbakemelding om hva som kan forbedres til neste gang.
  • Det er fint om dere har mulighet å være med helt til siste DSK svømmer er ferdig på stevnet.

 

 

 

 

Andre viktige ting:

 • Stevnekontingent og andre utgifter knyttet til stevner (f.eks. overnatting, mat, etc.) blir etterfakturert kvartalsvis til hver enkelt.
 • Klubbklær: klubben selger ikke klubbklær. Klærne kan bestilles hos Sport1(Trisport) ved Gulskogen senter. Der kan du velge sortiment og prøve riktig størrelse, bestille trykk med riktig navn og klubblogo.
 • Oppfordring til foreldre: bli medlem i DSK! Årsmøtet er klubbens øverste organ og avholdes i mars. For å være stemmeberettiget på årsmøtet, må en være medlem og over 15 år. Vi oppfordrer alle foreldre til å bli medlem slik at flest mulig kan bli med på å påvirke klubbens drift, fremtid, utvikling, fremme dine ideer og å gjøre klubben bedre for barna.

Litt om begrepene:

Terminliste og stevner:

Terminliste

Hvert år utarbeides en terminliste over alle klubbens aktiviteter. Denne kan du finne på www.drammensvommeklubb.no  / Årshjul, men den blir også sendt ut på e-post fra oppmann/foreldrekontakt – sett av stevnedagene i kalenderen med en gang.

 

Rekruttstevner/uapproberte stevner

Rekruttstevner er beregnet for svømmere under 10 år og nybegynnere. I disse stevnene får alle deltakerpremier, og man kan ikke bli disket. Det settes opp alfabetiske resultatlister.

 

Åpne stevner/Approberte stevner

For å kunne delta på et åpent stevne må utøverne være/fylle 10 år i inneværende år. På åpne stevner blir deltagerne vurdert ut fra de gjeldende konkurranseregler for hver svømmeart og blir diskvalifisert hvis de gjør noe ureglementert.  Må ha gyldig lisens.

På åpent stevne er det rangering og 1/3 premiering i klassene 11 år og eldre. Resultatene for 10-årsklassen blir satt opp alfabetisk. Klassene 10, 11 og 12 år får deltakerpremie.

Utdrag om approberte stevner og lisens fra www.svomming.no:

 

Her er informasjon om lisenser: http://www.svomming.no/index.php?menuid=75&expand=13,75

Her kan du lese mer om forsikringsorndingen i NSF: http://www.svomming.no/index.php?menuid=85&expand=13,85

 

 

 

 

 


 

Grasrotandelen

Ullmax

© 2017 Drammen Svømmeklubb All Rights Reserved. Designed By Ltheme.com

Vi har 682 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Free Joomla! template by L.THEME